Programma Lauwe 21 juli

Het officieel festivalprogramma gaat van start om 18.00 u., meteen na afloop van de officiële 21 juli-plechtigheden.
Zoals steeds is het festival gratis.

In de marge van Zomer is er ook opnieuw een stemmige avondmarkt voorzien.
Zomer 2013 wordt na aloude traditie afgesloten met een vuurwerkspektakel, dat simultaan plaatsvindt op de Plaats en aan de Sporthal.

 

STRAATHEATER

01. MEN IN COATS (UK)
02. MATTRESS CIRCUS (UK)
03. CIRCLOU (B): ‘Voltica’
04. CIE. LES P’TITS BRAS (B): ‘Triplette’
05. CIE. SEBAS (Sp): ‘Acorde’
06. CIE. PASPARTOUT (D): ‘Baby Elephant’
07. DELINUS-03 (Nl)
08. THEATER LEELA (Oost): ‘Circus Wende’
09. BANC PUBLIC (Fr): ‘Café de la Gare’
10. LUCIANO GELATI (It): ‘Luciano è mobile’
11. CIRCUS PLUSMINUS (B)
12. LOKOMOTIV (B)
13. CLOSE-ACT (Nl): ‘Saurus’
14. ABACUS THEATER (Nl): ‘Timecruisers’
15. BERRY KNAPEN (Nl): ‘Absurdist’
16. CINE MARTIKO (B)
17. MARTADEMARTE (Sp): The International Papanatas Band
18. VUURWERKMEESTERS VANGELABBEEK (B)


 

 

 

STRAATTHEATER
 

MEN IN COATS (UK)

Een explosief duo, absurd en hilarisch. Hun handelsmerk is hun sprankelende visuele humor, surrealistische slapstick die even grappig als inventief is. Sommigen omschrijven deze cartoonachtige parka-act dan ook als een kruising tussen Salvador Dali en Charlie Chaplin.  Absolute wereldklasse!

www.menincoats.co.uk

terug naar boven

MATTRESS CIRCUS (UK)

De drie acrobatische clowns van Mattress Circus brengt een foute combinatie van acrobatie, visuele humor en het uitspelen van hun lichamen, zo fout dat het pretentieloos hilarisch wordt. You will love it or hate it.

www.mattresscircus.eu

terug naar boven

CIRCLOU (B): ‘Voltica’

We gaan terug naar begin jaren 1900 ... een vleugje nostalgie.  Zondagse kleding op zijn best, in bruine aardetinten. In de tijd van de grote uitvindingen toen vliegkunst een groot begrip was.  Op een fascinerend grote hoogte. Mechanica in volle glorie: tandwielen, kettingen, propellers ... Een vliegbril, muts.  Gepakt en gezakt om hun grote uitvinding te testen  met medewerking van het publiek. Hoopvol op een geslaagde vlucht, maar de eventuele problemen er niet bij gerekend,  levert dit circusstraattheater spektakel dolkomische en adembenemende momenten op!

www.circlou.be

terug naar boven

CIE. LES P’TITS BRAS (B): ‘Triplette’

Triplette brengt circus in de sfeer van de jaren dertig met eenwielers en een zeven meter hoge trapeze. Met Zouzou aan de trapeze en aan de rekstok, Chouchou, een porteur die alles probeert onder controle te houden en Alfred, een eenwielerman met de charme en de flair van een groot rockartiest. Een show met een flinke dosis humor en ironie. Een voorstelling voor de hele familie waarbij lachen en huiveren, waanzin en tederheid, spanning en passie dicht bij elkaar liggen.

http://lesptitsbras.blogspot.be

terug naar boven

CIE. SEBAS (Sp): ‘Acorde’

Manuel Sebastian komt uit Catalonië en is verzot op kringloop- en andere tweede- en derdehandswinkels. Met het op de kop getikte materiaal gaat hij dan creatief aan de slag. In zijn jongste familievoorstelling ‘Acorde’ kan hij zo zijn fantasie botvieren. Een geslaagde combinatie van objectentheater, jongleren en verrassende visuele effecten.

www.sebasweb.com

 

terug naar boven

CIE. PASPARTOUT (D): ‘Baby Elephant’

Er lijkt niet veel meer te zijn overgebleven van het circus dan een oude directeur en een jonge olifant. De een is oud en ervaren, de ander is jong en nieuwsgierig. Ze houden van elkaar, maar ruziën ook graag.

www.paspartout.de

terug naar boven

DELINUS-03 (Nl)

De taxibus Delinus-03 moet eerst ‘vol’ zijn voordat hij vertrekt .Men weet dus nooit precies wanneer hij vertrekt, hoe lang de rit gaat duren of via welke route men precies zal rijden. Het is elke keer weer een verrassing wie of wat er onderweg opgepikt en meegenomen wordt. Eén ding is echter heel zeker: ‘There’s always room for one more’.

http://delinus.com

terug naar boven

THEATER LEELA (Oost): ‘Circus Wende’

Twee uit het circus ontslagen clowns proberen opnieuw aan de slag te komen. En ofschoon ze hun lot met verve dragen willen ze maar een ding: terug in de schijnwerpers. En daar doen ze alles voor. De weg terug is er echter eentje vol hobbels en valkuilen. Maar deze bieden ze het hoofd, waarbij ze u - hooggeëerd publiek - niet zullen ontzien. Integendeel …
Circus Wende combineert ritmische muziek met acrobathiek en poezie …

www.theaterleela.com

terug naar boven

BANC PUBLIC (Fr): ‘Café de la Gare’

Is de danseres op reis of op de vlucht? Wil ze iemand ontmoeten of probeert ze een boodschap van verlangen, twijfels, verdriet en extravagantie over te brengen? De viool van Jérémie Elis begeleidt deze partnerloze pas-de-deux van een bijzondere passant in een stationscafé dat overal ter wereld kan staan.

www.bancpublic.com

terug naar boven

LUCIANO GELATI (It): ‘Luciano è mobile’

Met zijn temperamentvolle optreden steelt Luciano Gelati overal de show. Als een echte mediterrane charmeur brengt hij de mooiste Italiaanse liederen. Wie het daar warm van krijgt, zal zeker genieten van het heerlijke Italiaanse ijs dat Luciano tijdens zijn optreden serveert.

www.lucianogelati.com

terug naar boven

CIRCUS PLUSMINUS (B)

Clown Fermichelli komt naar ons toe in zijn nostalgische woonwagen en speelt in Circus Plusminus het kleinste éénmanscircus ter wereld. In alle simpelheid brengt hij met vallen en opstaan zeer kindvriendelijke voorstellingen die klein noch groot onberoerd laten.

terug naar boven

LOKOMOTIV (B)

Lokomotiv is een feestelijke drumgroep die in 2000 ontstond uit de vuist van percussionist Jo Zanders. Begonnen als een vrolijke Braziliaanse drumfanfare die op festivals en nachtelijke braspartijen speelde, vaarde Lokomotiv met de jaren steeds meer een eigen koers. Gedreven door een onstuitbare drang om in de maat maar uit de pas te lopen, mengde ritmisch hetzer Zanders Noord-Afrikaanse en Mediterrane ritmes doorheen het carnaval dat de bende tot dan toe speelde. De nummers hebben zo een eigen couleur locale gekregen die niet meer op de wereldkaart terug te vinden is. Het instrumentarium wordt volgens eigen stiel gebouwd, naar eigen maat en smaak. Op die manier speelt Lokomotiv de boel eigenhandig plat en perplex.

www.lkmtiv.be

terug naar boven

CLOSE-ACT (Nl): ‘Saurus’

Ze zouden uitgestorven zijn. Maar deze kolossale wezens uit de prehistorie keren luidruchtig terug in de eenentwintigste eeuw. Met een oerklank stormen de Saurussen door de menigte, op zoek naar voedsel om hun grote magen te vullen. Mensen springen angstig opzij, zulke grote wezens heeft niemand ooit gezien. Opgelucht haalt iedereen adem als de Saurussen een boom leegeten. Het zijn vegetariërs! Nu hun honger is gestild durven de mensen de beesten dichter te benaderen. Speels laten de Saurussen zich bekijken, happend naar de uitgestoken handen, hun staarten zwiepend over het publiek. Dan trekken ze verder, hun koppen deinend in een ritmische cadans. Overrompeld kijkt iedereen de Saurussen na, terwijl hun muzikale klanken langzaam uitsterven ...

www.closeact.nl

terug naar boven

ABACUS THEATER (Nl): ‘Timecruisers’

Reusachtige fantasievoertuigen en steltlopende creaties die lijken te zijn ontsnapt uit de verhalen van Jules Verne.. Techniek uit verleden, heden en toekomst komt samen in deze bonte gevaarten.
De mobiele kunstwerken zijn voor een deel gemaakt van gerecyclede materialen. Wie goed kijkt, ziet diverse onderdelen die gered zijn van de schroothoop en een tweede leven tegemoet gaan. Grote wielen, vleugels en straalmotoren symboliseren de snelheid die volgens Einstein’s theorieën nodig zou zijn om te tijd te bedwingen.

www.abacustheater.nl

terug naar boven

BERRY KNAPEN (Nl): ‘Absurdist’

Rare jongen die Berry. Absurde typetjes, absurde humor. Onvoorspelbaar, hilarisch, explosief, een tikkeltje brutaal. Zowel verbaal als non-verbaal. Of hij nu opduikt als Lampkapman, als halfnaakte kerel of met zijn wel érg trouwe hond, steevast zet hij de boel op stelten.

www.absurdist.nl

terug naar boven

CINE MARTIKO (B)

‘Komt dat zien! Komt dat zien!’ In deze unieke, ludieke, supercinema op wielen kan je komen genieten van knotsgekke en pakkende kortfilms gemaakt door ware superhelden, regisseurs en filmmakers vanuit de hele wereld, voor wie originaliteit een ‘must’ is.

www.cinemartiko.eu

terug naar boven

MARTADEMARTE (Sp): The International Papanatas Band

Een straatshow waar de magie van de clown tot z’n recht komt door middel van muziek. Een heerlijk kamerorkest, gevormd door een harmonica, een gitaar en muzikaal speelgoed dat wordt bespeeld door het publiek, leidt ons door een programma vol met liedjes, jongleren en improvisatie. Populaire liedjes uit diverse landen aangepast aan de harmonica en gitaar. Klassiek en hedendaags clownesk straattheater.

www.martademarte.com

terug naar boven

VUURWERKMEESTERS VANGELABBEEK (B)

Naar aloude traditie wordt ‘Zomer 2013’ afgesloten met een spectaculair muzikaal vuurwerk, simultaan op de Plaats en aan de Sporthal. Het internationaal gerenommeerde Huis Vangelabbeek staat in voor de creatie en realisatie van deze apotheose.

 
  terug naar boven