trainsters : Sofie De Bock en Benedicte Van Royen
Training naschools in Kriekeputte, elke donderdag van 16 tot 17 uur. Kinderen van "De Kreek" worden opgehaalden en kunnen dus met de kinderen van de gemeenteschool een uurtje volleyballen

trainingen : vrijdag om 20.00 tot 22.00 in Lindenlaan Beveren
thuiswedstrijden : zondag om 15.00 u (afwisselend met de jeugdploegen)

donderdag half tien
trainingen : elke donderdagavond om half 10, in Kieldrecht

Verslagen van de wedstrijden in de jeugdreeksen en eerste provinciale, door onze vaste reporter 2mi3.

Zaterdag 2 februari 2008

Meisjes miniemen: Beker van Oost-Vlaanderen ¼ finale: Nazareth - Asterix  0-3 (24-26,24-26,23-25

Onze meisjes miniemen speelden afgelopen zaterdag de ¼ finale van de beker van Oost- Vlaanderen  in Nazareth. Zij plaatsten zich na een glansprestatie die niemand in de sporthal onberoerd liet, zelfs de thuis-supporters waren onder de indruk van wat Grazyna Boniewska haar speelsters lieten zien
Het werd een meer dan genietbare partij waarin beide ploegen het beste van zich zelf gaven.
Zowel set 1,2 en 3 bleven beide ploegen in elkaars buurt maar het was toch telkens Asterix dat op het einde van de set het laken naar zich toetrok 24-26,24-26en 23-25.

De trainster was meer dan tevreden : zij hebben alles laten zien wat ze de laatste jaren geleerd hebben en praktisch geen fouten gemaakt. Wij zijn er van overtuigd dat in deze groep potentieel zit om het nog ver te schoppen, Gert Vande Broek mag gerust : zijn de toekomst van de club en van de ereklasse ploeg  ziet er niet slecht uit.
Voor de rest wil ik de meisjes nog een dikke pluim geven, zij hebben als ploeg het beste van zich zelf gegeven, doe zo verder!
De ½ finale is tegen PNV Waasland dus een Wase derby. De wedstrijd word gespeeld in Bazel, dag en uur wordt later meegedeeld.

Zaterdag 26 januari 2008

Dames volleybal 1 provinciale : Asterix B -Lochristie/Wachtebeke   3- 0 (25-21,29-27,25-13)

Asterix B had aan het laatste geklasseerde Lochristie een meer dan vette kluif, de meisjes van Lochristie speelden zonder complexen. Asterix, waar Katrien De Bock nog last ondervond van haar knie en daarom op de bank bleef, speelde verkrampt wat Lochristie toe liet om in het zog van Asterix te blijven . Naar het einde van de set was het Asterix dat met enkele mooie ballen het laken naar zich toe trok 25-21. In set 2 een zelfde spelbeeld als in set 1 : beide ploegen bleven in elkaars buurt. Bij 23-24 kreeg Lochristie een eerste setbal maar op karakter haalde Asterix set 2 binnen met 29-27.
De veer van Lochristie was kompleet gebroken want in set 3  werd het een walk-over van de leider 25-13.

Nu zaterdag is geen wedstrijd ; de volgende wedstrijd van onze meisjes is op zaterdag 16/02 de topper op verplaatsing  tegen het 3°geklasseerde Aalter (waarschijnlijk een van sterkste ploegen uit de reeks, zij verloren hun laatste wedstrijd op 20 oktober tegen onze Asterix dames nota bene)

Meisjes reg  scholieren : Asterix - Moerbeke 3 -0 (25-12,25-8,25-1)

Van een wedstrijd was er nauwelijks sprake : de troepen van coach Van Putte dicteerden de wet van in het begin .Met stevig opslag werk liepen ze vlot uit tot 12-6, en als er dan toch een bal terug kwam stond onze verdediging paraat. Asterix pakte de set vlot met 25-12.
In set 2 domineerde Asterix nog meer, ze speelden de Moerbekse meisjes op een hoopje: 25-8.

Wat er in set 3 gebeurde was onwaarschijnlijk : bij 2-1 kwam Laura Van Bogaert aan de opslag  zij serveerde niet minder dan 23 ballen, en serveerde de set uit 25-1.In minder 40 minuten was de klus geklaard.

De volgende wedstrijd is de topper bij het 2° geklasseerde Nieuwkerken. Ze spelen op zondag 17/02/08 om 11u00 in Nieuwkerken -  alle supporters op post !

Zondag 20 januari 2008

Dames volleybal 1 provinciale : Nidak - Asterix B  2-3 (25-18,22-25,25-15,16-25,10-15)

De wet van Murphy werd Nieuwkerken bijna bewezen want inderdaad het was bijna misgelopen voor Asterix in de Nieuwkerkse sporthal. Door afwezigheid van 6 speelsters (blessures en examen)werd  voor de reserve wedstrijd forfait gegeven, op de koop toe stonden er nog 2 speelsters op het plein met de eerste ziekte verschijnselen onder andere Ester Vermeulen en Annelies De Hauwere, Katrien De Bock bleek last te hebben van haar knie en werd in het begin van de wedstrijd  vervangen.
Al deze ongemakken doen natuurlijk geen afbreuk aan het fris van de lever spelend Nidak dat Asterix van in het begin onder zware opslag druk zette en steeds enkele punten voor bleef, bij 18-16 liep Nidak vlot weg en pakte de eerste set met 25-18.
In set 2 meer opslag druk van Asterix wat resulteerde in een kleine kloof die ze behielden tot het einde van de set (22-25.Asterix ging verder op zijn elan en liep in set 3 vlot uit tot 2-6 maar weerom was er de zware opslag druk van Nidak en in No time stond het  14-8 Asterix kwam nauwelijks in stuk voor en nidak pakte verdiend set 3 met 25-15.
In set 4 kwam karakter sportbeest Katrein De Bock terug in de ploeg en het vertaalde zich in agressievere spel van de Kieldrechtse dames, Nidak dat nu volledig weg zakte zag Asterix vlot set 4 binnen halen met 16-25.
In de tiebreak liep Nidak 5-0 uit de Kieldrechtse aanhang vreesde het ergste maar Nidak leek moe gestreden, Jessie lammens zette haar ploeg terug op de rails en toen was er geen stoppen meer aan, Asterix won set 5 met 10-15 en pakt alzo nog 2 punten. Door het verlies van dichtste belager Berlare /Zele loopt Asterix nu verder uit in de rangschikking
Zo kon het weekend dan toch nog positief worden afgesloten want geloof het op verplaatsing bij  nidak gaan niet veel ploegen komen winnen

Nu zaterdag  26/01/08 spelen onze dames thuis tegen hekkensluiter Lochristie/Wachtebeke res spelen om 16u00 de eerste ploeg start hun wedstrijd om 17u30 allen op post

Zondag 13 januari 2008
Meisjes scholieren : Asterix - Maldegem   3 - 1 (25-19,25-10,14-25,25-8)

De sporthal kriekeputte zat goed gevuld zondagmiddag(150 toeschouwers) voor de topper in de scholieren reeks, tussen  Asterix en Maldegem. Onze scholieren begonnen vrij nerveus aan de partij waardoor Maldegem een kleine voorsprong pakte, verder dan 4-8 kwamen ze niet want naar mate de set vorderde kwamen de Kieldrechtse meisjes  beter voor de dag toen ze bij 17-16 een eerste maal op voorsprong kwamen waren ze volledig verlost en pakte dan nog vrij vlot de eerste set met 25-19.
In set 2 een ontketend Asterix dat via krachtig opslag werk Maldegem van het plein serveerde

Bij 21-4 wat concentratie verlies wat Maldegem de kans gaf om nog enkele punten te sprokkelen 25-10
Asterix hun concentratie was in set 3 ook totaal niet aanwezig en Maldegem serveerde nu de thuis ploeg op een hoopje verder dan 14-25 geraakte onze scholieren niet.
Trainer Harry Van Putte schudde de troepen even wakker na set 3, en de boodschap was duidelijk aangekomen Asterix maakte er in set 4 een ware demonstratie van zij lieten zien dat zij die koppositie wel degelijk verdienen en stuurde Maldegem met een beschamend 25-8 richting kleedkamers

Asterix pakt nu de koppositie in de reeks over want ook het  derde geklasseerde Nieuwkerken verloor zijn wedstrijd
Een verdiende pluim voor gans de groep die zelfs op oudejaar avond kwamen trainen van 18u00 tot 20u00 als voorbereiding op deze wedstrijd en ze kregen loon naar werken.
Opvallende toeschouwer was de meter van de ploeg Ineta Savicka zij trakteerde na de wedstrijd gans de ploeg op een glaasje fris

Zaterdag 15 december 2007
1e provinciaal : Asterix-St. Laureins : 3-0
Na de eerste nipte nederlaag van vorige week was het een beetje afwachten hoe onze speelsters dit gebeuren zouden verteerd hebben.
De eerste set werd gestart met 4 punten op een rij.  St. Laureins liet zit echter niet doen en kon door de midden regelmatig scoren.  Een gelijkopgaande strijd die uiteindelijk werd gewonnen in het voordeel van Asterix met 25-23.
In de tweede set waren alle zenuwen weg en het vertrouwen groeide in de ploeg.  St. Laureins moest ondergaan en met duidelijk cijfers : 25-12 konden we keren.
Ook set 3 startte met een kloof die de vermoeide tegenpartij niet meer kon dichten en met 25-20 konden we weer gerust zijn.
Volgende week wacht ons de 3de moeilijke partij op PNV die natuurlijk staan te popelen om revanche te nemen.

We zullen zien.

Zaterdag 24 november 2007
Dames 1°provinciale : Asterix B - Pandas Lokeren   3-0 (25-19,25-13,25-18)
Asterix B startte tegen Lokeren iet wat nerveus waardoor Lokeren bij de eerste technische time out 6-8 voor stond . Naarmate de set vorderde begonnen onze meisjes meer in de wedstrijd te komen ze lieten van dan af lokeren ter plaatse en pakte de set met een  vlotte 25-19.
In set 2 kwam de Asterix pletwals volledig onder stoom ze liepen 8-1uit  het werd zelfs 18-4 een beschamende score leek in de maak ,maar concentratie verlies van Asterix liet Lokeren toe nog enkele puntjes te sprokkelen het werd uiteindelijk 25-13
Met de moed der wanhoop begon Lokeren aan set 3 ze blijven tot 14-14 in het spoor van de grensmeisjes, maar eens Asterix het  gashendel vol opentrok ging voor lokeren het licht uit 25-18.Asterix wint zo zijn achtste wedstrijd en blijft bovenaan in de rangschikking
Nu zaterdag is er geen wedstrijd maar op zaterdag 8 december trekken de asterix girls naar Berlare /Zele voor de topper tegen het nummer 2 in de reeks een meer dan moeilijke verplaatsing. Berlare /Zele wordt aanzien als de titelkandidaat bij uitstek

Zondag 18 november 2007
Dames 1 °provinciale  : Erwetegem – Asterix B   0-3 (15-25,17-25,18-25)
Een vlotte overwinning van de leiders uit 1°provinciale die op geen enkel moment de thuisploeg in de wedstrijd liet komen, de setstanden spreken voor zich 15-25,18-25,17-25.
Met het punten verlies van Berlare /Zele(2° geklasseerd) tegen Erwetegem in gedachte lieten de meisjes van Asterix zich niet op fouten betrappen, van het begin van de wedstrijd drongen zij hun spel op aan tegenstander die niets anders kon doen dan lijdzaam alles ondergaan.Stellen dat Erwetegem zwak was is Asterix onrecht aandoen zij waren gewoon de betere
Door deze overwinning Blijft Asterix stevig bovenaan in de rangschikking. De komende weken staan er enkele toppers op het programma eerst en vooral nu zaterdag de thuis wedstrijd  tegen Pandas Lokeren (out sider voor de titel) om 20u30,alle supporters op post

Meisjes kadetten: Asterix - Focus Stekene   3 – 0 (25-21,25-19,25-20)
onze meisjes kadetten wonnen hun 2° wedstrijd van het seizoen en klimmen alzo enkel plaatsen in de rangschikking
van in het begin was het Asterix dat met stevig opslagwerk een kloof sloeg 14-6 maar via enkel fraaie opslagen van Stekene kwamen zij nog terug tot 17-15 maar verder geraakte de stekense meisjes niet 25-21
set 2 een meer evenwichtig spel, beide ploegen bleven lang in elkaars buurt maar het was Asterix dat op het einde het laken naar zich toe trok 25-19
In set 3 was het dominika Strumilo die haar duivels ontbond en met maar liefst 5 aces op rij haar ploeg een 6 punten kloof bezorgde die ze niet meer uit handen gaven  25-20
Een meer dan verdiende zege waarin Natalie Peeters zich aanvallend liet opvallen
Blijf zo verder doen zou ik zeggen

Meisjes Scholieren  Asterix – Focus Stekene 3-0 (25-23,25-19,25-17)
de scholieren van Asterix startte de wedstrijd vrij aarzelend wat Stekene de kans om uit te lopen, met gevechts volleybal trokken ze de scheve situatie recht en pakte in extremisch set 1 met 25-23. In set 2 hetzelfde spelbeeld Asterix dat fouten opstapelde en Stekene dat hiervan profiteerde maar zoals in set 1 was het nu ook op karakter dat ze de eindmeet haalde 25-19 vanaf de derde set een verlost asterix dat zijn spel nu wel aan de tegenstander op legde en zo vlot set 3 wonnen met 25-17
door deze overwinning blijven onze scholieren op een gedeelde 2°plaats in de rangschikking, niet slecht voor deze jonge meiden (allen zijn ze nog kadet)

Zaterdag 10 november 2007
Dames Eerste Provinciale :Asterix B -Zulte   3-1 (17-25,23-25,25-17,25-22)

Voor Asterix het goed en wel besefte dat de wedstrijd bezig was stond het reeds 5-15, met gevechtsvolleybal begonnen de asterix dames aan een achtervolging die hen uiteindelijk de winst opleverde 27-25.
In set 2 was het asterix dat best startte en via 8-4 naar 12-7 leek een vlotte overwinning in de maak maar het tegendeel bleek waar, Zulte kwam bij 17-17 gelijk en liep zelf uit tot 18-21.
In een spannend slot was het Zulte dat de deelwinst pakte 23-25 en dit was zelfs niet onverdiend
Vanaf set 3 leek Asterix verlost ze wonnen deze vlot met 25-17
Set 4 weerom spannend, beide ploegen lieten elkaar geen puntje uitlopen maar het surplus aan ervaring van Asterix gaf uiteindelijk toch de doorslag zij wonnen de set met 25-22.
Een zeer moeilijke wedstrijd van onze Asterix dames tegen de laatste uit de rangschikking die naar mijn mening beter volleybalde dan hun rangschikking laat vermoeden.
Volgende zondag  moeten onze B meisjes op verplaatsing tegen Erwetegem.

Weekend 20 oktober 2007
Dames 1° provinciale : Asterix B -Aalter   3-0 (25-11,25-21,25-27)
Asterix startte als een komeet en voor Aalter het begreep dat de wedstrijd bezig was stond het 8-1, geen moment van verzwakking bij Asterix en bij de 2° time-out stond het al 16-4 ,Asterix bleef een hoog tempo ontwikkelen en serveerde Aalter compleet van het plein  een 25-11 was het gevolg .
Vanaf set 2 kregen we ander Aalter te zien dat bij momenten zeer krachtig uit pakte .Tot 19-19 bleven beide ploegen in elkaars buurt,enkele foutjes van Aalter en een krachtige uithaal van sportbeest Katrien De Bock bezorgde  Asterix setwinst 25-21
In set 3 waren beide ploegen nog meer aan elkaar gewaagd met zeer genietbaar volleybal tot gevolg en een spannend scoreverloop ,een meer ervaren Asterix trok in extremisch het laken naar zich toe en won met 27-25 .
Door deze overwinning bleven we de rangschikking aanvoeren ,voor onze meisjes is dit meer dan verwacht ,we hadden enkel kunnen dromen van zulk resultaat ,we zullen inderdaad wel iets meer uit de brand slepen dan het behoud misschien zit de subtop er wel in dit seizoen.
Onze reserve ploeg verloor hun eerste wedstrijd dit seizoen met 1-2 tegen een zeer jong en goed spelend Aalter

Komend weekend geen wedstrijd de eerst volgende wedstrijd is op zaterdag 10/11/07 thuis tegen Zulte om 17u30

Weekend 13 oktober 2007
Dames volleybal 1°provinciale : Lochristi/Wachtebeke - Asterix B      0-3  15-25,18-25,17-25
Commotie in het begin van de wedstrijd,  bij een 1-7 stand voor Asterix kwam Sofie De Bock ongelukkig neer en blesseerde daarbij haar knie en werd naar spoed gebracht.
De reactie van de groep hierop was schitterend gebeten door het ongelukkig voorval lieten zij lochristi alle hoeken van het plein en de zaal zien een 10-24 was het gevolg, concentratie verlies liet lochristi de kans om de score iets te milderen tot 15-25
Met younster Marieke Vereecken in de ploeg liep Asterix in set 2 vlot uit 3-8 bij de eerste time-out, een voorsprong die niet echt meer in het gedrang kwam Asterix pakte de set met 18-25
Een zwak lochristi kon ook in de derde set niet echt optornen tegen het snelle en bij momenten krachtig spel van Asterix en na een uurtje volleybal stond er 17-25 en 0-3 op het bord
Na afloop was er niet echt reden tot feesten iedereen was toch aangeslagen door het ongelukkige voorval van Kapitein Sofie De Bock, die waarschijnlijk meerdere weken buiten strijd zal zijn, we wensen haar via deze weg veel sterkte en een vlotte revalidatie
De reserve ploeg ook hun wedstrijd met 1-2

Nu zaterdag spelen onze meisjes thuis tegen Aalter om 17u30 de reserve om 16u00

Weekend 6 oktober 2007
Dames 1 °provincial
e : Asterix B – Nieuwkerken  3 – 1  (26-24,25-15,24-26,25-17)

Asterix B won nu ook hun derde wedstrijd van de competitie. In de derby tegen Nieuwkerken liepen de meisjes van coach Hamelinck vlot uit (4-0) via 8-4 naar een 11-4, een prachtige opslag reeks van Nieuwkerken bracht hen terug op het juiste spoor  ze liepen zelfs uit tot 11-13 het verdere verloop van de set was vrij spannend  beide ploegen losten elkaar nauwelijks. Het  was Asterix dat het laken naar zich toe trok en de set won met 26-24.
In set 2 een Asterix dat volledig onder stoom kwam en Nieuwkerken van het terrein veegde een vlotte 25-15 zege was het gevolg .
Set 3 werd een copy van set 1 maar in deze set was het Nieuwkerken dat de winst pakte  24-26 .Set 4 was er voor Nieuwkerken duidelijk  teveel aan Asterix pakte deze vrij vlot met 25-17 en won zo hun derde wedstrijd op rij. Van een goeie start gesproken .
Moeten we onze ambitie beginnen bijstellen en mogen we hopen op een plaats in de middenmoot ?
De reserven verloren hun wedstrijd met 1-2
Volgende zaterdag spelen onze dames B op verplaatsing tegen  Lochristi/Wachtebeke

Weekend 29 september 2007
Dames volleybal 1°provinciale
: Asterix B –PNV B     3-0 (25-23,25-21,25-17)

Asterix B mist zijn start in de hoogste provinciale reeks zeker niet, na de overwinning tegen Meerbeke zette Asterix vrij vlot PNV B op zij met duidelijke 3-0 cijfers
Asterix begon furieus tegen de jonge gasten van PNV en zette  een 4-0 op het bord een voorsprong die ze naar het einde van de set bijna dreigde te verliezen maar ze hielden stand en wonnen set 1 met 25-23
In set 2 zakte het niveau van wedstrijd weg  en  vele fouten langs beide kanten tot gevolg maar het was toch Asterix dat op het einde van de set de klus klaarde en 25-21 won
Set 3 was er voor de jonge gasten van PNV duidelijk te veel aan Asterix speelde op een wolk en pakte de set met 25-17
De reserve van Asterix wonnen ook een wedstrijd met 3-0

Nu zaterdag spelen onze meisjes om 17u30 de volgende derby thuis  tegen Nidak Nieuwkerken allen op post
De andere ploegen van Asterix waren vrij dit weekend

Weekend 16 september 2007
1e Provinciale: Meerbeke- Asterix B   0-3
  (27-29,21-25,15-25)

Asterix B startte afgelopen weekend hun competitie in de  hoogste provinciale afdeling en zij doen dat  met niet minder dan 12 speelsters uit de eigen jeugdwerking (allen startten hun opleiding in de sporthal te Kieldrecht)
In Meerbeke liepen onze dames in het begin van de wedstrijd 0-4 uit , maar foutjes bracht Meerbeke op gelijke hoogte. Zo ging het gans de set, Asterix dat een klein kloofje maakte en Meerbeke dat milderde. Bij 24-23 kreeg Meerbeke een eerste setbal, Het was in deze fase dat Katrien De Bock met haar ervaring Asterix op sleeptouw nam en via enkele mooie aanvallen Asterix bij 27-28 een setbal bezorgde die vlot werd afgemaakt 27-29.

In set 2 vonden de Asterix dames elkaar beter, wat zich vertaalde in een 7-12 een voorsprong  die ze niet meer uit handen gaven en de set wonnen met 21-25
Vanaf set 3 een volledig verlost Asterix dat van in het begin de wet dicteerde en Meerbeke een 15-25 aan hun broek smeerde.
De eerste overwinning is een feit met het behoud in het achterhoofd is dit geen slechte zaak
Het was zeker geen gemakkelijke wedstrijd gezien we 3 nieuwe speelsters in de ploeg moeten inpassen het was bij momenten dan ook zoeken maar ik ben er van overtuigd dat eens alles in de juiste  plooi valt we een rustig seizoen zullen kunnen afwerken.

Volgende wedstrijd is op zaterdag 29/09/07 om 17u30 thuis tegen PNV Waasland

Voor de liefhebbers die onze meisjes al eens aan het werk willen zien kunnen nu zaterdag op 22/09/07 komen kijken naar de oefenwedstrijd tegen Bells Temse om 15u00 in de sporthal Kriekeputte

Weekend 9 september 2007
Afgelopen weekend ging  het  nieuwe volleybal seizoen officeel van start.

De meisjes miniemen speelde tegen AVO Melsele en verloren met 0-3. Het was voor onze jongsten dan ook hun eerste competitie wedstrijd ,zij starten dan ook vrij nerveus en verloren set 1 met 7-25 in  set 2 was er beterschap ze verloren die met 14-25 ook set 3 ging verloren met 7-25 gezien het leeftijds verschil was het al bij al nog zo slecht niet we zagen goede dingen en ook trainster Sofie De Bock was tevreden over haar meisjes ze zullen zeker nog veel beter worden.
De ploeg :Nette,Anais,Lotte,Jolien,Paulien,Julie en trainster Sofie De Bock

Onze Kadetten meisjes onder leiding Bonia Grazyna speelde een puike wedstrijd tegen titelkandidaat AVO Melsele .De kadetten van Asterix die eigenlijk nog allemaal miniemen zijn hielde gelijke tred in set 1 zij strandde op een 22-25 ook in set 2 bleven ze in de buurt van de 2 jaar oudere meisjes van AVO Melsele en verloren met 21-25 .in set 3 liepen onze meisjes vlot uit tot zelf 12-5 ze behielde een riante voorsprong en pakte de set met 25-17 .Set was er duidelijk teveel aan voor de asterix meisjes die de set verloren met 12-25 de opslagen die er de vorige 3 sets vlot over gingen lukte nu niet meer begrijpelijk onze meisjes zijn nog vrij jong maar zeer talent vol (zitten hier toekomstige speelsters voor ereklasse?)
De ploeg :Dominika,Natalie,Agnetha,Marjolein,Ianka,Louise,Naiara,Karolina,Sofie en trainster Bonia

De scholieren die dit seizoen onder leiding staan van Harry Van Putte speelde tegen Lokeren en versloegen deze ploeg met 3-0.
De setstanden spreken voor zich 25-7,25-11,25-17 Lokeren was dan ook vrij zwak maar onze meisjes deden het zeer voortreffelijk, vooral in set 1 en 2 waarin zij de tegenstander met zeer mooi volleybal opzij zetten enkel in set 3 waarin er wat concentratie verlies was kon Lokeren gelijke tred houden tot 15-15 maar eens het opslag kanon boven werd gehaald gingen voor Lokeren de boeken dicht
De ploeg :Silke,Astra,Athena,Dominiek,Liesje,Cheyenne,Imke,Laura,Jozefien,Shana en trainer Harry